понеділок, 28 липня 2008 12:57

Нерегулярне харчування - причина хронічних захворювань

Всі ми знаємо, що наше здоров"я більшою мірою залежить від того, що ми їмо, проте тепер медики встановили, що не меншу роль грає і частота, і час вживання їжі. Люди, які безладно і нерегулярно харчуються в різний час, ризикують розвинути опір інсуліну в організмі - перший симптом метаболічного синдрому, виявили шведські лікарі Каролінського інституту.

Метаболічний синдром включає численні передумови для хронічних захворювань, включаючи серцево-судинні порушення і діабет. До метаболічної дисфункції ведуть зайву вагу, гіпертонія, нетерпимість глюкози і, як тепер доведено, зокрема неправильний режим харчування.

В результаті дослідження здоров"я понад 4 тисячі чоловік був виявлений зв"язок між нерегулярною їжею і підвищеною вірогідністю розладу метаболізму. Люди, які рідко вживали щодня збалансований сніданок і обід, мали більший об"єм талії, неврівноважені рівні ліпідів в крові і більше ознак опору інсуліну. Згідно з рекомендаціями терапевтів, необхідно дотримуватися чіткого режиму харчування і не пропускати нормальний щільний сніданок, вітамінізований обід і легку вечерю, повідомляє АМІ-ТААС.

Зараз ви читаєте новину «Нерегулярне харчування - причина хронічних захворювань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути