понеділок, 01 грудня 2008 13:35

Названий золотий стандарт дієтологів

Низькокалорійна дієта (менше 2000 кілокалорій на день) – золотий стандарт дієтологів. Світ дізнався про її користь після експерименту "Біосфера-2". До дієтології він не мав ніякого відношення: згідно проекту американських учених, група людей повинна була декілька років прожити в замкнутому просторі, здобуваючи поживу за допомогою натурального землеробства, що не забруднює навколишнє середовище.

На другому році стало зрозуміло, що учасники не в змозі забезпечити собі 2500 ккал на день, які вважаються нормою для здорових, фізично активних людей. Керівник експерименту Рой Уолфорд ухвалив рішення обмежити денну норму до 1800 ккал. В результаті всі учасники помітно схуднули, у них знизилися тиск, рівень холестерину і цукру в крові.

Подальші дослідження довели: на голодному пайку люди довше живуть і зберігають ясність розуму і гнучкість тіла.

Учені схиляються до того, що розгадка лежить в біохімії нашого організму. Ймовірно, при обмеженому надходженні їжі у клітинах включається своєрідний енергозберігаючий режим. І саме з ним пов`язаний вражаючий ефект від низькокалорійної дієти – довга молодість, повідомляє images.google.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Названий золотий стандарт дієтологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути