четвер, 02 жовтня 2008 13:15

Названі найвпливовіші люди Інтернету

Особи, що увійшли до рейтингу 2008 року, отримали умовні титули - такі, як "володар дум", "боєць" і "магнат".

Журнал Businessweek опублікував список 25 найвпливовіших людей в Мережі. Перше місце в ньому зайняв глава Microsoft Стів Балмер. Другий рядок дістався керівникові фонду Mozilla Мітчелл Бейкер, третє місце - главі інтернет-магазина Amazon Джефу Безосу, передає Компьюлента.

Услід йдуть засновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін, а також глава пошуковика Ерік Шмідт, а за ними - інвестор Джеф Клав"є і власник бізнес-інкубатора Y Combinator, що подарував інтернету ресурс reddit.com, Пол Грехем.

Також в список потрапили засновник Apple Стів Джобс, творець китайською AlibabaGroup Джек Ма, медіамагнат Руперт Мердок і "батько" Wikipedia Джіммі Уейлс. Замикає список глава Yahoo! Джері Янг.

Позицію в рейтингу Businessweek можна вважати умовною. Автори списку привласнили кожній з людей, що потрапили в нього, своє заняття, в якому йому немає рівних. Наприклад, Джобс виявився "володарем дум", Джері Янг, що відстояв Yahoo, "бійцем", а Мердок отримав титул "магната".

Зараз ви читаєте новину «Названі найвпливовіші люди Інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути