четвер, 01 листопада 2012 13:54

Науковці вичислили найщасливішу людину у світі

66-річний монах з монастиря Шечен в Катманду -Метью Рікард - найщасливіша людина у світі. Це довели наукові вивчення його мозку.

Автор: Фото: nydailynews.com
 

40 років тому чоловік поїхав з Парижа, щоб вивчати буддизм в Індії. Зараз він наближений Далай-лами і має гарну репутацію у багатьох західних релігієзнавців.

Судячи з усього, ключ до успіху - щоденна медитація. Невролог Річард Девідсон досліджував монаха в Університеті Вісконсіна. Порівняльне МРТ-сканування мозку показало: коли Рікард медитував, мозок виробляв унікальний рівень гамма-хвиль, пов'язаних з увагою, навчанням, пам'яттю, свідомістю. Плюс, фіксувалася підвищена активність в лівій префронтальної корі головного мозку. Це давало позитивний погляд на світ.

Автор: Фото: nydailynews.com
 

В цілому Девідсон встановив, що медитування, яке практикується тривалий час, позитивно позначається на мозку. Даний висновок був зроблений на прикладі людей, котрі медитувати 50 000 разів. Але допомагають і 20-хвилинні сесії по три рази на тиждень, відзначає експерти. Судячи з усього, медитація змінює мозок, посилюючи відчуття щастя. Аналогічним чином діє силове тренування, впливаючи на м'язи.

Автор: Фото: nydailynews.com
 

Зараз ви читаєте новину «Науковці вичислили найщасливішу людину у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути