Ексклюзиви
середа, 06 жовтня 2010 16:28

NASA готується до польоту на Марс

NASA готується до польоту на Марс

Початок нової марсіанської експедиції NASA заплановано на листопад 2013 року. Вчені спробують відповісти на питання, як Марс втратив свою атмосферу. Бюджет дослідницького проекту складе 448 мільйонів доларів, передає Inright.ru.

Нова місія одержала назву MAVEN (Mars Atmosphere and Volatile Evolution Mission), її науковим керівником стане професор Брюс Яковськи з Колорадського університету. Космічний апарат буде побудований корпорацією Lockheed Martin.

"Для того, щоб зрозуміти чи існувала на Марсі життя, ми повинні з'ясувати початкові умови, що існували на планеті. Це питання вкрай важливий для розуміння еволюції Марса ", - заявив Яковськи.

"Марс - це справжнісінький парадокс.Якщо поглянути на його поверхню, то ми побачимо гігантські русла річок, які набагато більше Міссісіпі, Нілу або Амазонки.Безумовно, в якийсь момент температура поверхні Марса була набагато вище ніж зараз, і одне з найважливіших питань яким чином планета придбала свій сучасний вигляд ", - заявив голова Австралійського товариства дослідників Марса доктор Джон Кларк.

Кларк також зазначив, що, можливо, причиною перетворення Марса послужило зміна магнітного поля планети, яке захищало атмосферу від ерозії і сонячного вітру.

Нагадаємо, з'ясувалося, що в минулому на Марсі існувало величезна озеро протяжністю близько двох тисяч кілометрів і глибиною близько восьми кілометрів.На користь цієї гіпотези свідчать геологічні дані, представлені на новій карті Червоної планети, складеної фахівцями інституту планетології при NASA.

Зараз ви читаєте новину «NASA готується до польоту на Марс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути