четвер, 26 липня 2007 18:04

Найдорожче відновити сім-картку "Мобілича"

34-річна киянка Тетяна Полонська з 14-річним сином Андрієм відпочивали "дикунами" у Євпаторії. До пляжу — хвилин 20 пішки. Сім"я щодня туди й назад їздила маршруткою. В одній із таких поїздок синова мобілка випала з кишені й залишилася у мікроавтобусі.

— Пропажу ми помітили на пляжі, — пригадує жінка, — хвилин через десять. Я відразу побігла на зупинку, щоб почекати маршрутку. Думаю, раптом телефон у водія. Їх там троє на маршруті, а ми відпочивали вже другий тиждень, тож і знали всіх в обличчя. Весь час пробувала додзвонитися на номер сина зі свого мобільного, але абонент був "поза зоною досяжності".

Приїхала маршрутка. Водій про мобілку нічого не знав. Вони разом оглянули салон. Порожній. Жінка подзвонила чоловікові у Київ.

— Телефон уже не повернеш, — пояснює Сергій Полонський, 37 років. — А картку треба було поновлювати. Ми утрьох вже довго на "Ейс&Бейс" і усі наші номери були "улюбленими" один для одного, вигідними. Та й по акції "Мобільний вік" щомісяця отримували копійчину за вибалакані гроші.

Знайомий порадив Сергієві вийти на оператора за номером 466 2 466 зі стаціонарного телефону або *466 з мобільного й попросити заблокувати втрачену сім-картку.

— На тому кінці трубки, — пригадує чоловік, — мені сказали, що неможливо отак по телефону заблокувати картку "Ейс&Бейс" або "Діджус". Так можуть зробити тільки контрактні абоненти. Порадили швиденько під"їхати в сервіс-центр "Київстару".

По телефону заблокувати картку можуть лише контрактні абоненти

При собі треба було мати паспорт і стартову книжечку тієї сім-карти.

— Мені назвали кілька адрес, — продовжує Полонський. — Я вибрав найближчу від нас і поїхав. Працівник центру подивився на стартову книжку з номером телефону, взяв паспорт. Через п"ять хвилин я підписав заяву.

Якщо нема стартової книжки, у сервіс-центрі запитають про останні дзвінки з утраченого номера, коли поповнювався рахунок і на скільки гривень.

Поновлення картки Полонському коштувало 20 грн. Їх мали зняти з рахунку. Але там було лише кілька гривень. У центрі Сергій поповнив рахунок на 25 грн і 20 перерахував на номер сина.

— Хвилин через п"ять мені винесли новеньку сімку, — усміхається чоловік. — Сказали, що загублену картку заблоковано. А на новій збереглися усі попередні умови й акції — "Мобільний вік" і "Улюблений номер".

Абоненти МТС (донедавна UMC), "Джинс" або "Сім-Сім" можуть заблокувати втрачену сім-картку по телефону. Треба подзвонити з міського на безкоштовний номер 8 800 508 55 55, слухати автовідповідач і натискати цифри-підказки. Потім працівник прийме заявку. Але про сімку треба знати більше, аніж у "Київстарі".

— Крім паспортних даних і номера телефону, у мене запитали про модель мобільника, останні п"ять дзвінків, кількість грошей на рахунку, — розповідає киянин Андрій Макаренко, 29 років. — Коли я відповів на усі запитання, мені назвали номер замовлення. У найближчому сервіс-центрі за цим номером відновили картку.

Заміна коштує 20 грн. Їх можуть зняти з рахунку або з бонусів.

Для заміни втраченої картки life:) треба дзвонити на номер 8 800 505 43 30. І теж за автовідповідачем добиратися до "живої людини". Картку заблокують і дадуть адресу найближчого сервіс-центру. Замінять десь за 20 хв. Це коштуватиме 30 грн. У відновленій сімці так само залишаються акції та послуги.

Сервіс-центр "Білайн" набирають за номером 8 800 30 101 30 зі стаціонарного телефону. Або 0611 та 0674 з мобільного.

— Оператор підкаже адресу сервіс-центру, — каже представник "Білайну" Ярослав Долгов. — Заміна найдешевша серед усіх операторів — 15 гривень. Відновлюють сім-картки "Білайн" і "Мобі".

Із новими мобільними операторами "Мобілич" та "Екотел" — справи складніші. З "Мобіличем" треба телефонувати на міський (044) 232 03 02 або 222 з мобільного. Заміна картки обійдеться у 45 грн. А сімку "Екотела" не відновлюють.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожче відновити сім-картку "Мобілича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути