понеділок, 14 листопада 2016 10:47

Найбільші в світі тварини, яких всі звикли бачити малими
11

Усі звикли до гігінтських розмірів слона, жирафи чи бегемота. Проте побачити величезного павука, жабу чи кролика мало хто очікує. Вони одразу привертають увагу, адже не асоціюються з надто вражаючими розмірами.

Зевс - найвища собака в світі, згідно з Книгою рекордів Гіннеса 2013 року.

Автор: therichest.com
 

Якщо Зевс ставав на задні лапи, його ріст становив понад 2 м. Господарі називали його ніжним велетнем. Зевс був сертифікованим собакою-терапевтом і любив сісти своїм "пацієнтам" на коліна, щоб викликати у них посмішку. Правда, через вагу 70 кг ці посмішки іноді перетворювалися на гримаси. Зевс не дожив всього 3 дні до свого шестиріччя.

Павук-птахоїд голіаф

Автор: therichest.com
 

Це найбільший павук у світі. Він живе в амазонських джунглях і полює на жаб, жаб, ящірок, мишей і невеликих змій. Може важити 175 г із розмахом кінцівок до 28 см. А ось птахів, незважаючи на свою назву, не їсть.

Гігантський африканський равлик

Автор: therichest.com
 

Він розміром з долоню. Живе не тільки в Африці і вирізняється хорошим апетитом і великою швидкістю розмноження.

Даріус - найбільший кролик у світі

Автор: therichest.com
 

Важить 22,5 кг і має понад 130 см в довжину. У нього є син на ім'я Джефф, який ще росте, але вже наздоганяє за розмірами тата. Утримання цієї парочки обходиться їхній господині, 63-річній Аннетт Едвардс, в 5000 фунтів стерлінгів на рік.

Людо - найдовший у світі кіт.

Автор: therichest.com
 

Мейн-куни відомі як дуже великі і пухнасті кішки. Уже в 17 місяців він важив більше 11 кг і мав понад 110 см в довжину. Він їсть навіть менше за інших їх кішок.

Жаба-Голіаф

Автор: therichest.com
 

Камерун з Екваторіальної Гвінеї - найбільша із сучасних жаб. Довжина її тіла може досягати 30 см, а з випростаними лапами - ще більше. В іншому ж вона мало відрізняється від звичайних жаб. Її пуголовки мають звичайний розмір. Проте вони дуже активно ростуть.

Великий Джейк - найбільший кінь у світі

Автор: therichest.com
 

Ріст цього бельгійського мерина - 210,2 см, а важить він більше тонни. Вже при народженні він важив понад 100 кг - набагато більше за лошат його породи. Великий Джейк живе на фермі у Вісконсині і працює в упряжі.

Лигр Геркулес

Автор: therichest.com
 

Лигр - це гібрид самця лева і тигриці. Він був зареєстрований в Книзі рекордів Гіннесса 2006 року як найбільший представник котячих із усіх на Землі. Зріст Геркулеса, коли він стає на задні лапи, становить 3,7 м, а вага - понад 400 кг. Він народився в Інституті зникаючих і рідкісних видів у Майамі, Флорида. Мешкає у флоридському інтерактивному тематичному парку розваг "Джангл Айленд" і щодня бере участь у виставі "Казка тигра".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік одружився із триметровою коброю

Японський краб-павук

Автор: therichest.com
 

Вага цього гіганта сягає 19 кг. Розмах клешень - 5,5 м. В Японії його вважають делікатесом і активно виловлюють, що призводить до різкого скорочення популяції. Нині вживають заходів для збереження найбільшого членистоногого на Землі.

Блоссо - найвища корова в світі

Автор: therichest.com
 

Вона потрапила в Книгу рекордів Гіннесса двічі. 2015 року її визнали найвищою коровою, але, на жаль, тварина прожила після цього недовго. Наступного року її записали як найвищу корову в історії. Зріст цієї красуні голштинської породи становив 190 см, а вага - близько тонни.

Медуза - найдовша змія в світі

Автор: therichest.com
 

Довжина сітчастого пітона на ім'я Мадам Медуза становить понад 7,5 м. Він живе в Канзас-сіті, штат Міссурі, і регулярно бере участьу виставах для любителів полоскотати собі нерви. В його меню - кролики й поросята, а кожні 2 тижні йому подають цілого оленя.

Зараз ви читаєте новину «Найбільші в світі тварини, яких всі звикли бачити малими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути