вівторок, 12 листопада 2013 11:12

На 3D-принтері вперше надрукували Кольт-1911

Американська лабораторія Solid Concepts представила перший у світі концепт вогнепальної зброї, цілком виготовлений за допомогою тривимірного друку. Деталі пістолета були надруковані на 3D-принтері методом лазерного спікання порошкового сплаву.

Для свого досвіду, фахівці Solid Concepts вибрали класичну модель Кольт-1911. Цей пістолет відрізняється високою надійністю і простотою конструкції. Для того щоб зібрати діючу модель зброї, знадобилося більше року конструкторських розробок. Модель пістолета складається з 625 деталей з нержавіючої сталі і сплаву нікелю, розповідає trendymen.ru

Автор: Фото: lookatme.ru
 

Експериментальна модель успішно показала себе на практиці. Зібраний і налагоджений пістолет успішно витримав стендові випробування. Перевірка проходила за тією ж схемою, що і для пристрілки традиційної зброї. Надрукований кольт витримав більше п'ятдесяти пострілів в тирі і показав відмінну скорострільність і дальність пострілу.

Автор: Фото: lookatme.ru
 

Технологією вже зацікавилося НАСА. 3D-друк деталей для космічних апаратів може значно знизити їх вартість. Творці стверджують - зовсім скоро друкована зброя буде коштувати дешевше від оригіналу. Втім, не обійшлося і без негативу. Противники побоюються, що технологію можуть взяти на озброєння злочинці і терористи. Але поки побоюватися цього не доводиться - технологічна лінія для друку зброї поки існує в єдиному екземплярі.

Зараз ви читаєте новину «На 3D-принтері вперше надрукували Кольт-1911». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути