Учені з Дослідницького інституту продуктів харчування в Норіджі (Британія) виявили, що речовини, що входять до складу шкірки мигдалю, підсилюють імунну реакцію організму на простудні інфекції та грип.
Виявилося, що вживання мигдалю зі шкіркою підвищувало здатність білих кров'яних Т-клітин розпізнавати і атакувати віруси, пише Врач.тв.
Посилення захисного ефекту спостерігалося навіть після повного переварювання мигдалю в шлунку людини.
Також дієвим виявився екстракт зі шкірки мигдалю проти вірусу герпесу 2 типу. Цей вірус важко виявити і знищити, так як він вміє придушувати атаки імунної системи.
Вчені пов'язують оздоровчу дію шкірки мигдалю з поліфенолами. Ці органічними сполуки рослинного походження - потужні природні антиоксиданти.
Помічено, що саме поліфеноли збільшують активність захисних кров'яних Т-клітин.
Раніше Gazeta.ua повідомляла, що сніданок захищає від нежитю. Треба снідати продуктами, які містять білки. Це м'ясо, риба, яйця, сир, молочні продукти.
Коментарі