Ексклюзиви
четвер, 08 листопада 2012 13:24

Мера Рейк'явіка визнали найоригінальнішим мером усіх часів
8

Фото: Фото: livejournal.com
Лідер "Найкращої Партії"
Гнарр у костюмі джедая
Йон Гнарр офіційно підтримав дівчат з Pussy Riot

Йон Гнарр, мер Рейк'явіка, який народився 2 січня 1967, неофіційно визнаний найбільш оригінальним і незвичайним мером у всьому світі. Причин для цього дуже багато, адже ексцентричний Гнарр встигає не лише якісно керувати містом, але й активно брати участь в житті співвітчизників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф перевдягається у балерину, щоб підняти настрій хворій дружині

Перш ніж розпочати політичну кар'єру, Гнарр був коміком, музикантом і актором. Зокрема, він грав у панк-команді "Капаючі Носи". В кінці 2009-го року Гнарр особисто заснував "Найкращу Партію", покликавши в команду багатьох інших ісландців, які не мали конкретних пристрастей в політиці. "Найкраща Партія" почала своє існування як сатирична політична партія, яка пародіювала ісландську політику. Спершу учасники партії визнали, що не будуть дотримуватися жодної зі своїх обіцянок, даних перед виборами (наприклад, безкоштовні рушники у громадських басейнах, білий ведмідь в зоопарку і вільний від наркотиків парламент до 2020). А вже 29 травня 2010 Партія отримала більшість місць у раді, отримавши 34.7% голосів. Чинна 'Незалежна партія' зайняла друге місце з 33.6% голосів. Несподівана перемога була помічена багатьма як зворотна реакція на фінансовий крах країни. У своїй промові на знак подяки Гнарр спробував заспокоїти страхи інших 65.3% населення, заявивши:
"Ніхто не повинен боятися "Найращої Партії, тому що це - найкраща партія. Якби це не було так, то її назвали б 'Найгіршою Партією' або 'Поганий Партією'. Ми ніколи не працювали б з такою партією. "

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японський пенсіонер протягом 20 років живе на безлюдному острові

Йон Гнарр також став зразком для наслідування після того, як самостійно подолав дислексію та Синдром дефіциту уваги і гіперактивності (ADHD), про що розповів публічно і привселюдно ж виступив на підтримку тих, хто хоче побороти аналогічний діагноз.

Перш, ніж стати мером, Гнарр був не тільки відомим актором і коміком, але й великим шанувальником кіно. Після того, як його обрали до міської ради, він оголосив, що не буде входити в коаліційний уряд ні з ким, хто не дивився серіал HBO 'The Wire'.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На міланське кладовище не пускають у міні-спідницях

У 2012 році Гнарр також немало здивував жителів найпівнічнішої столиці своїми перевдяганнями у жіночий одяг задля Параду Гордості, а також на підтримку засуджених учасниць російської панк-групи Pussy Riot.

Окрім іншого, Йон Гнарр - зразковий сім'янин. У нього п'ятеро дітей, які також досягли чималих висот у професійній діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Мера Рейк'явіка визнали найоригінальнішим мером усіх часів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути