Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2010 15:22

Мер американського міста віддала свою нирку виборцю

Мер американського міста віддала свою нирку виборцю

Мер американського містечка в штаті Коннектикут стала донором нирки для одного з жителів міста. Рішення стати донором голова міста Іст-Хевен Ейпріл Капоне Елмон прийняла під час передвиборної кампанії. Свої наміри мер не афішувала, і трансплантація була проведена вже після її переобрання.

Повідомлення про пошук відповідного донора на своїй сторінці у Facebook розмістив 44-річний чоловік на прізвище Санчез, який страждає на діабет. Мер не була близько знайома з хворим, проте вона стала першою, хто відгукнувся на його прохання. Вона повідомила про готовність пройти необхідні аналізи, щоб з"ясувати, чи підійде її нирка для пересадки.

За словами Санчез, спочатку він подумав, що це жарт. Однак 35-річна мер підтвердила серйозність своїх намірів. Після здачі аналізів і проходження підготовчих процедур медики призначили дату операції. 8 квітня 2010 співробітники лікарні Єльського університету в місті Нью-Хевен видалили ліву нирку Капоне Елмон і пересадили її Санчез.

За декілька днів після операції донора і реципієнта виписали з лікарні. В даний час Ейпрвл повернулася до обов"язків голови Іст-Хевена, населення якого становить близько 30 тисяч осіб. За кого проголосував Санчез на виборах мера, не повідомляється.

Медпортал

Зараз ви читаєте новину «Мер американського міста віддала свою нирку виборцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути