У Черкаському зоопарку тварин від спеки рятують фруктовим морозивом, холодним м`ясом і замороженими тарганами.
У морозиво власного виробництва працівники зоопарку додають ягоди, фрукти, сир, цукор, повідомляє "5 канал".
"Є морозиво з козиного молока, з шовковиць, яблук, компоту, сиропу, сушні, шовковиці", – розповіла працівниця зоопарку Лідія Осадча.
Морозиво розробляють для кожного виду тварин окремо.
Наприклад, ведмеді люблять заморожені порції із фруктів та овочів, а також охолоджене м`ясо.
Крім того готують ведмедям і м'ясні страви з льодом.
"Це може бути кістка із залишками м'яса. Занурюємо її у ємність з водою, заморожуємо, а потім даємо тваринам", – пояснив директор зоопарку Євген Ван.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жалюгідна калюжа" - власник зоопарку з Криму розповів про проблеми з водою
У раціон лемура Варі входять фрукти та морозиво із вишнею.
Для мавп – морозиво із козиного молока та ягодами.
Мангусти та ігрункові мавпи полюбляють заморожених тарганів.
Птахам морозиво заборонене. Тому для них у меню - охолоджені кабачки, огірки та фрукти.
Щодня тварини з'їдають десятки кілограмів холодних ласощів.
У Києві гімалайським ведмедям запломбували зуби і зробили манікюр. Для проведення процедур з Дніпра приїхав провідний спеціаліст зі стоматології та ортопедії Сергій Ткаченко.
Коментарі