Ексклюзиви
неділя, 11 жовтня 2020 18:26

Майстер макраме зв'язав собі велосипед

Майстер макраме зв'язав собі велосипед
Станіслав Рудич в'язав велосипед 5 років. Фото: скрін відео

Український майстер макраме Станіслав Рудич зв'язав велосипед і потрапив в Книгу рекордів України. Щоб зв'язати велосипед, майстру знадобилося 7 кілометрів мотузки.

Станіслав Рудич мешкає на Київщині, в'яже вузли вже понад тридцять років. Він вчився цьому за дитячим посібником, але потім винайшов власну техніку, повідомляє ТСН.

Щоб шматок мотузки перетворився на хитромудрий виріб, потрібно багато терпіння. Іноді на роботу йдуть дні, іноді - місяці, а буває, що й роки. Першим виробом, де деталі крутяться, був колодязь.

Найбільш складне творіння Святослава - в'язаний велосипед. Майстер каже, що у виробі немає жодного металевого елемента, тільки мотузки. Деталі - колеса, педалі, кермо, теж крутяться.

Велосипед майстер створював протягом п'яти років. На нього пішло 7 кілометрів мотузки, а вузлів у виробі 120 тисяч. Причому тричі довелося переробляти велосипед - не було достатньої жорсткості рами. А ось ім'я придумалося відразу - велосипед звуть Рустам (на честь майстра - Рудич Станіслав Миколайович).

Велосипед потрапив у Книгу рекордів України у категорії "мистецтво". Майстер мріє відкрити музей макраме.

Родоначальниками макраме вважають моряків, які в години дозвілля плели ланцюжки, кулони, талісмани. В часи Київської Русі плетіння вузлами застосовували для виготовлення легкого взуття, при шитті сумок для стріл, головних уборів, упряжок для коней. У Києві під час розкопок був знайдений плетений з вузлів хрест, виготовлений у XVI столітті. Пізніше це заняття прирівняли до язичницьких обрядів.

Зараз ви читаєте новину «Майстер макраме зв'язав собі велосипед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути