Ексклюзиви
четвер, 24 квітня 2008 18:53

Людське тіло стане провідником інтернету

Японська компанія NTT почала продажі пристроїв під назвою Firmo, які можуть передавати трафік, використовуючи людське тіло як провідника. Таким чином, люди можуть закачувати інформацію в електронні пристрої, просто торкаючись до них.

Головним компонентом є маленька картка-передавач, яку можна носити, наприклад, в кишені піджака. Вона здійснює цифро-аналогове перетворення даних в електросигнал, який розповсюджується по тілу користувача і пробивається навіть крізь одяг чи взуття. Якщо людина доторкнеться до будь-якого пристрою, обладнаного приймачем, то інформація передається туди безпосередньо. На даний момент забезпечується швидкість до 230 Кб/с. Інженери NTT зараз трудяться над новою версією, яка забезпечить широкоплосний зв"язок по тілу на швидкості до 10 Мб/с.

Ця розробка заснована на технології Redtraction від тієї ж NTT. Передбачається, що в майбутньому у такий спосіб люди зможуть обмінюватися навіть генетичною особистою інформацією за допомогою простого дотику один до одного. Але це в майбутньому, а зараз основною сферою використання подібних гаджетів стануть різноманітні додатки безпеки, а також "розумні" будинки і офіси, які зможуть розпізнавати особу будь-якої людини, яка доторкнеться до дверної ручки.

NTTFirmo поступили в продаж 23 квітня 2008 року за ціною $8000 за комплект з п"яти передавачів і одного приймача. Після організації масового виробництва ціна може бути понижена на один-два порядки, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Людське тіло стане провідником інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути