неділя, 02 травня 2010 11:50

Куріння може викликати ожиріння

Куріння може викликати ожиріння

Дослідники університету Наварра в Іспанії довели, що куріння може викликати в людей ожиріння. Вчені провели дослідження серед 7 тисяч пацієнтів і виявили, що куріння не призводить до схуднення, а навпаки провокує набирання зайвої ваги.

Вчені вважають, що куріння штучно може стримувати набирання ваги, та коли людина кидає палити, вона починає стрімко набирати вагу. Тому дослідження довело, що люди, які не курять легше можуть підтримувати власну вагу, а ті хто мають таку пагубну звичку не можуть її контролювати.

Старший лікар відділення фізіатрії київської лікарні Віктор Соломін каже, що палити, аби скинути вагу, не варто.

"Це лише пошкодить ваші легені та серцеву систему. А контролювати вагу треба раціональним харчуванням та фізичними вправами. Куріння допомагає зняти психологічну напругу, бо в нас в роті є цигарка. Це давній інстинкт взяти щось до рота, коли нам страшно. Ця звичка виробляється в нас з глибокого дитинства", - зазначив лікар.

Цигарки допомагають побороти цей стрес.

"Однак коли людина кидає палити, то вона знову відчуває стрес і починає багато їсти. Ще більше ніж їла до того. Тим же, хто не палив, такі перепади психічного стану не загрожують. З іншого боку нікотин може штучно знизити вагу, та це буде втручання в процеси обміну речовин в організмі. Коли кинете курити вага повернеться", - підкреслив Соломін.

Окрім того куріння негативно відбивається на багатьох процесах в організмі.

"Заміняти їжу курінням означає поступово вбивати власні легені, що вже і так ослабленні поганою екологією. За останній час кількість курців в Україні трохи зменшилася, та до нас продовжують привозити хворих на рак легенів через постійне куріння", - додав лікар.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Куріння може викликати ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути