пʼятниця, 25 січня 2013 10:33

Найбільший нацистський готель у світі ніколи не був заселений
14

«Прора» лежить в затоці між регіонами Засніц і Бінц
Фото: Фото: bigpicture.ru
На кожному поверсі були туалети, душ і великий вестибюль.
Після війни «Прору» використовували в якості військового поста для армії НДР
 2001 році один блок перетворили на молодіжний хостел.

Розтягнувшись на більш ніж 4 км уздовж піщаного пляжу Балтійського моря, на німецькому острові Рюген знаходиться найбільший готель у світі - в ньому 10 000 номерів, вікна яких виходять на море. Проте ось вже 70 років з моменту його будівництва сюди не ступала нога туриста. Готель називається "Прора" - величезні будівлі, побудовані в період з 1936 по 1939 рр.. нацистами в рамках програми Рейху "Сила через радість". Мета цього готелю - забезпечити дозвілля німецьким робітникам і поширити нацистську пропаганду. Місцеві жителі називають готель "Колосом" через його величезні розміри.

"Прора" лежить в затоці між регіонами Засніц і Бінц, у вузькій смузі степу, яка відокремлює лагуну від Балтійського моря. Комплекс складається з восьми ідентичних будівель, які тягнуться на 4,5 км і знаходяться приблизно в 150 м від пляжу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли унікальний палац останнього царя Риму

На будівництво готелю, в якому взяли участь 9000 робітників, пішло три роки. У нацистів були плани побудувати ще чотири подібних готелі з кінотеатрами, концертними залами, басейнами і пристанню, де могли б пришвартовувалися круїзні лайнери.

Плани Гітлера на "прорив" були дуже амбітними. Він хотів створити величезний морський курорт, вражаючий і найбільший у світі, в якому було б 20 000 номерів. Планувалося, що всі вікна номерів будуть виходити на море, а коридори та санвузли будуть розташовуватися з лівого боку будівлі. Кожен номер дорівнює 5 х 2,5 м, в ньому було б по два ліжка, шафа і раковина.

На кожному поверсі були туалети, душ і великий вестибюль. У центрі планувалося звести величезну будівлю, яку можна було б перетворити у військовий госпіталь у разі війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сквоти роблять у старих будинках, які можуть на щось надихнути

Війна, звичайно, настала, але ще до того, як будівля була готова до використання, і пріоритети Гітлера змінилися. Всіх будівельників він відправив на збройний завод. Під час кампанії бомбардування антигітлерівської коаліції багато жителів Гамбурга сховалися в одному з цих блоків, а пізніше тут розміщували біженців зі сходу Німеччини.

До моменту закінчення війни в цих будівлях розміщувався допоміжний жіночий персонал ВПС.

Після війни "Прорив" використовували в якості військового поста для армії НДР. Після об'єднання Німеччини у 1990 році частина готелю використовувалася Військової технічною школою, а пізніше тут розміщували біженців із Балкан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мексиканець збудував будинок під багатотонним каменем

Сьогодні готель практично не використовується. У 2001 році один блок перетворили на молодіжний хостел на 400 місць. Зараз планується переробити "Прорив" на сучасний курорт з 300 ліжками, в якому будуть тенісні корти і басейн, а також невеликий торговий центр.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший нацистський готель у світі ніколи не був заселений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути