середа, 23 січня 2013 11:30

Мексиканець збудував будинок під багатотонним каменем
10

Фото: Фото: Reuters

Протягом 30 років мексиканець Беніто Ернандез разом із своєю родиною живе у саморобному будинку, дахом для якого служить 40-метровий камінь. Незвичайний будинок знаходиться неподалік від міста Сан-Хосе-де-П'єдрас, у пустелі Коауіла.

Жителі цього віддаленого та мало заселеного міста заробляють на життя вирощенням та збиранням пустельної рослини канделіли. Кустарник використовують для видобутку воску, необхідного у виробництві жувальної гумки та косметичних засобів.

Саме переробка канделіли сприяла заселенню цього місця, з цієї ж причини сюди 55 років тому переїхав і Беніто Ернандез разом із батьками та братами. Збираючи рослину, Беніто помітив величезний камінь і вирішив, що згодом обов'язково зробить тут свій дім.

"Я почав приходити сюди, коли мені було 8 років, і мені тут дуже сподобалося. Тоді я ще не мав родини та розумів, що згодом мушу тут осісти, оскільки отримав документи на цю землю", - пояснює Ернандез.

Через кілька років чоловік привіз цеглу, деревину та цемент, та почав зводити стіни.

Дружина Ернандеза користується дров'яною піччю, щоб приготувати їжу. Електрика у домі ненадійна, санітарної зони тут немає. Взимку, коли температура повітря падає до нуля, родина не має питної води.

Незважаючи на не досить комфортні умови, родина виростила у будинку 7 дітей. Всі вони продовжують справу своїх батьків у сусідніх поселеннях.

 

Зараз ви читаєте новину «Мексиканець збудував будинок під багатотонним каменем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути