Ексклюзиви
пʼятниця, 13 липня 2018 23:28

Клонування: з найменшої у світі собаки зробили 49 копій
4

Кумедний рекорд:  з найменшої у світі собаки Міллі зробили 49 копій
Фото: academyofworldrecords.com
Кумедний рекорд:  з найменшої у світі собаки Міллі зробили 49 копій
Кумедний рекорд:  з найменшої у світі собаки Міллі зробили 49 копій
Кумедний рекорд:  з найменшої у світі собаки Міллі зробили 49 копій

Чихуахуа з Пуерто-Ріко Міллі потрапила в Книгу рекордів Гіннесса три рази. Спочатку вона стала найменшим цуценям в світі, потім найменшою собакою. Тепер встановили, що її найбільше клонували. Вчені з Південної Кореї створили 49 генетично ідентичних копій Міллі. Вони трудилися, що розгадати таємницю її розмірів.

Про це пише Academy of World Records

Міллі народилася 2011 року і важила 28,35 грама. Тоді вміщувалася в столову ложку. Зараз собака живе зі свою господинею Ванессою Семлер у Флориді. Її зріст становить всього 10 см, а вага - 544 грами, що робить її в найменшим собакою в світі.

Фахівці корейської генетичної лабораторії Soaam зробили перші клони собаки в серпні 2017 року. Їх створили за тією ж технологією, що і овечку Доллі. Тобто впровадили генетичний матеріал оригіналу в донорські яйцеклітини.

Ванеса мала забрати собі одну копію, а дев'ять залишить генетикам. Але їх народилося не 10, а 49 екземплярів. Тому жінка взяла собі аж 12 цуценят. Вона назвала клонів Моллі, Меллі, мулла, Меллі, Муму, Міла, Мері, Мімі, Мони, Міні, Мела і Мулан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Персики та вишні: у мережі показали відео із трапези лемурів

Дослідженням клонів займуться співробітники Інституту геноміки в Пекіні. Вони охарактеризує генетичні фактори Міллі і її клонів.

"Ми будемо працювати разом з директором, а також з чотирма фахівцями з всесвітньо відомого Пекінського інституту геномок, для характеристики генетичних та епі-генетичних факторів собак. Дані досліджень будуть проаналізовані, щоб підготувати до публікації наукову статтю", - каже Девід Кім з Науково-дослідного фонду Soaam Biotech.

Зараз ви читаєте новину «Клонування: з найменшої у світі собаки зробили 49 копій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути