четвер, 10 квітня 2008 15:20

Кількість вірусів перевищила мільйон екземплярів

Згідно з даними компанії Symantec, сумарна кількість вірусів, мережевих черв"яків і троянів у всіх їх різновидах перевищила 1 мільйон екземплярів. Такі дані компанія наводить в звіті InternetSecurityThreatReport, що публікується кожні півроку.

Експерти відзначають, що об"єми вірусів і зловмисного ПО ростуть із загрозливою швидкістю і багато з шкідливих кодів, що фігурують в списку, були створені за останніх 12 місяців.

У останньому звіті, складеному Symantec за друге півріччя 2007 року, компанія виявила 499 811 нових зразків різних шкідливих кодів, темп приросту по відношенню до першого півріччя 2007 року склав 136%.

В цілому за весь 2007 рік Symantec говорить про виявлення 711 912 різних вірусів, троянів і черв"яків. Проте в Symantec роблять знижку на те, що велика частина всієї кількості - це численні гілки, сімейства і модифікації декількох тисяч основних загроз, написаних з чистого листа.

Всього, як розповіли в Symantec, антивірусна база компанії налічує 1 122 311 сигнатур.

"Майже 75% всіх шкідливих кодів, циркулюючих в мережах по всьому світу, було створено в другій половині 2007 року. У звітному періоді більшість вірусів були модифікаціями раніше створених кодів, що працюють в операційних системах Windows", - говорять в компанії.

До найбільш популярних різновидів код Symantec відносить трояни, що відкривають двері до комп"ютерів користувачів, клавіатурні шпигуни і програми, викрадаючі паролі і персональні дані.

У звіті мовиться, що все частіше хакери для того, щоб інфікувати комп"ютер користувачів використовують довгі психологічні ланцюжки: від вигідних пропозицій по покупці товару, до прямого шантажу і залякування, повідомляє Cybersecurity.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кількість вірусів перевищила мільйон екземплярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути