вівторок, 11 листопада 2008 09:34

Який вітамін захищає від радіації

Який вітамін захищає від радіації
Експерт із радіології Департаменту охорони здоров`я Нью-Йорка Деніел Хейс встановив, що одна з форм вітаміну D може захистити людський організм від радіоактивного опромінення невисокої інтенсивності.

На думку вченого, активна форма вітаміну D - кальцитріол - може послужити надійною речовиною-протектором. Його можна приймати і до, й після радіаційних аварій з низьким рівнем випромінювання, пише вчений у статті, опублікованій в Іnternatіonal Journal of Low Radіatіon.

Хейс доводить, що кальцитріол залучений в життєві цикли клітин, а також активізує рецептори вітаміну D в організмі, які забезпечують імунні реакції. Ці рецептори, у свою чергу, допомагають у виробництві білків, які захищають від радіації.

Уже давно в усьому світі шукають речовини, здатні без побічних ефектів перешкодити радіаційному ураженню тканин людського тіла, а значить - руйнуванню ДНК і розвитку раку.

Такі речовини можуть стати незамінними для космонавтів, тому що космічні кораблі, зокрема, беззахисні перед космічним випромінюванням і сонячною радіацією, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Який вітамін захищає від радіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути