середа, 15 липня 2015 18:13

Мистецтво засмаги: новий тренд з соцмереж, який змусив дерматологів бити тривогу
7

Засмага вже давно вважається гарною і все більша кількість людей вдається до всіляких методів, щоб надати своєму тілу бажаний золотистий відтінок. Але тепер з'явився новий тренд - "мистецтво засмаги" (SunBurnArt). Тисячі інстаграммерів по всьому світу ризикують отримати рак шкіри в прагненні слідувати останньому писку моди.

"Мистецтво засмаги" передбачає використання сонцезахисного крему або трафаретів на певних частинах тіла, щоб "випалювати" на шкірі різні малюнки. Це можуть бути як прості абстрактні фігури і квіти, так і складні композиції. Деякі з них розміщуються на невеликих ділянках шкіри, інші займають майже все тіло.

Дерматологи, звісно, в шоці від нового тренду. "Сонячні опіки викликають пошкодження ДНК шкіри, прискорюють старіння і збільшують ризик розвитку раку шкіри, – коментують модну тенденцію медики Фонду раку шкіри. – По суті, п'ять або більше сонячних опіків збільшують ризик утворення меланоми на 80%".

Деякі дерматологи навіть вступають в дискусію в соціальних мережах, використовують твіттер, щоб висловити свою незгоду з трендом. "SunBurnArt – страшенно погана ідея. Краса не повинна бути смертельною", – написав у твіттері дерматолог з Массачусетсу Робін Треверс. Але більшість людей просто в захваті від цієї божевільної ідеї і, здається, не дуже турбуються про наслідки.

Зараз ви читаєте новину «Мистецтво засмаги: новий тренд з соцмереж, який змусив дерматологів бити тривогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути