пʼятниця, 22 жовтня 2010 11:31

Інтернет-домен sex.com продали за $ 13 млн

Інтернет-домен sex.com продали за $ 13 млн

Сьогодні, 22 жовтня, стало відомо, що маловідома компанія, зареєстрована на одному з островів Карибського моря, придбала інтернет-домен sex.com за $ 13 млн, передає ВВС.

Популярний домен був виставлений на аукціон в липні цього року, після того як збанкрутував його попередній власник - компанія Escom LLC.

Передбачається, що в аукціоні з продажу sex.com брали участь 12 різних компаній. Найвищу ціну за доменне ім'я запропонувала компанія Clover Holdings, зареєстрована на острові Сент-Вінсент у Карибському басейні.

Втім, операція буде вважатися завершеною, тільки якщо її схвалить суд, що розглядає справу про банкрутство Escom LLC. Це рішення має бути ухвалене 27 жовтня.

Ціна, яку повинен заплатити новий власник домену, - одна з найвищих в історії торгівлі інтернет-доменів. За оцінками експертів, в 2006 році Escom LLC придбала sex.com за $ 14 млн.

Найбільшою сумою, коли-небудь заплаченою за домен, вважаються $ 16 млн, які в 1999 році погодилася викласти за insure.com маркетингова компанія QuinStreet.

Першим власником sex.com був засновник популярного сайту знайомств match.com Гарі Кремен, який продав "пікантний" домен в 2006 році. Кремен зареєстрував цю адресу ще в 1994 році, але два роки потому домен був вкрадений мережевим шахраєм на ім'я Стівен Коен.

У результаті тривалого судового розгляду, у ході якого Кремену довелося доводити своє право на володіння доменом, Коен був оштрафований на $ 65 млн і засуджений до тюремного ув'язнення.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що 19 жовтня стартував перший етап реєстрації кириличних доменних імен IDN в зонах com.ua та kiev.ua. Разом з тим, не всі одразу зможуть отримати свій кириличний домен: для захисту від кіберсквотерів процес реєстрації адрес в новому доменному просторі відбувається в три етапи.

Зараз ви читаєте новину «Інтернет-домен sex.com продали за $ 13 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути