пʼятниця, 27 червня 2008 18:32

Інтернет-адреси писатимуть українською мовою

Інтернет-адреси писатимуть українською мовою

Організація ICANN, що займається питаннями інтернет-адресації, 26 червня на нараді в Парижі проголосувала за введення можливості реєстрації довільних доменних імен верхнього рівня, таких як .ua, .ru або .com.

У даний час веб-адреси повинні обов"язково відноситися до однієї з декількох сотень доменів верхнього рівня. Найчастіше це позначення території (наприклад .bg для Болгарії .ro для Румунії) або один з двох десятків доменів загального і галузевого призначення (.org, .net, .info, .aero).

Нова система дозволить будь-кому з 1,3 мільярдів інтернет-користувачів з початку 2009 року придбати домен верхнього рівня. Очікується, що такі домени придбають великі інтернет-компанії, а окремі галузеві імена як .market, .bank, .oil, .car стануть предметом аукціонних торгів. Свої домени верхнього рівня зможуть зареєструвати і міста.

Поки вартість реєстрації такого домена невідома. За оцінками експертів, вона складе декілька десятків тисяч доларів. У повідомленні агентства Associated Press мовиться, що вартість реєстрації може перевищити $100 тисяч.

Крім того, члени ICANN проголосували за те, щоб доменні імена можна було писати не тільки латинськими буквами. Це, зокрема, дозволяє реєструвати імена доменів кирилицею, на івриті, арабською і китайською мовами, повідомляє Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «Інтернет-адреси писатимуть українською мовою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути