середа, 27 листопада 2013 03:00

Складники для салату з морепродуктів змішують хвилину. Основа соусу — власноруч приготований майонез
12

Фото: Фото: Катерина Гончарова

У столичному ресторані швидкого харчування "Salateira" відвідувачі часто готують страви самостійно. Для цього купують для них окремі продукти. Найчастіше — листя салату, огірки й помідори, волоські горіхи або чорнослив. Це — найбільш "ходові" складники салатів, каже су-шеф закладу Ірина Луценко. Біля касового апарату в кафе - безкоштовні спеції — базилік, гірчиця, сіль і перець. Страви також готують кухарі на відкритій кухні за скляною стіною. Печуть запіканки і пироги.

"Найшвидше і з користю для здоров'я можна перекусити смачним і поживним салатом, який і на тарілці красиво виглядає, і складних приготувань не потребує. Але це зовсім не той фаст-фуд, який всі звикли бачити в ресторанах швидкого обслуговування", - розповідає Ірина.

Спершу у велику тарілку кладе свіже листя салату, на нього — порізані тонкими кружальцями огірки. Потім — висипає по жменьці варених мідій і креветок і свіжий, порізаний крупними шматками червоний солодкий перець. Весь процес займає близько хвилини.

"Тепер знадобиться основна "фішка" салату — соус. Маємо його вже готовим, запасаємо його на кілька порцій відразу. Що саме входить у соус — це секрет, але можна додавати те, що придумаєте самі. Якщо салат із морепродуктів, додайте ікру лосося. А якщо салат із куркою — всипте у соус змелених горіхів. Але найперше треба зготувати майонез — основу соусу",  коментує Ірина.

Майонез не купує, а готує вручну. Вбиває в глибоку миску 2 яйця, додає по півчайної ложки гірчиці, солі та цукру. Також — порізану на невеликі шматки серцевину волоського горіха і зубець часнику. Збиває усе блендером до однорідності хвилину. В останні 10 секунд тонкою цівкою вливає 3 чайні ложки оливкової олії. Каже, чим більше олії, тим густішим буде майонез. Припинивши збивати, вичавлює у майонез сік третини лимону. Збиває суміш ще півхвилини до готовності. Готовим соусом поливає салат. Подає такий зазвичай до італійської пасти з вершками.

Зараз ви читаєте новину «Складники для салату з морепродуктів змішують хвилину. Основа соусу — власноруч приготований майонез». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути