пʼятниця, 15 січня 2010 09:38

Хакери зламали Google через "дірку" в Internet Explorer

Хакери зламали Google через "дірку" в Internet Explorer

Кібер-напад на Google було здійснено через пролом в застарілій версії браузера Microsoft Internet Explorer, повідомляє агентство Reuters з посиланням на заяву корпорації Microsoft.

"Компанія встановила, що атаки на Google були здійснені через Internet Explorer", - йдеться в заяві Micosoft.

При цьому найбільша в світі компанія з виробництва програмного забезпечення повідомляє, що використання браузера Internet Explorer з "налаштуваннями захисту", встановленими на рівні "високий", зведе до мінімуму уразливість.

"Нам треба з серйозністю сприймати всі кібер-напади, не тільки ці", - пояснив виконавчий директор Microsoft Стів Болмер.

Під час розслідування було встановлено, що хакери здійснили напад через застарілу шосту версію браузера IЕ6. Разом з тим компанія-розробник антивірусного програмного забезпечення McАfee заявила, що вразливі всі версії Internet Explorer, включаючи останні, які встановлені на Windows 7.

Останньою стабільною версією браузера є Internet Explorer 8. Ця версія входить до складу операційної системи Windows 7.

В середу компанія Google заявила про свій намір припинити роботу в Китаї у зв"язку з хакерською атакою на поштовий сервіс компанії і злом електронних поштових скриньок декількох китайських правозахисників. Google заявила, що атака була "продуманою і цільовою" і була проведена з Китаю. Останній інцидент, а також незгода компанії з жорсткою цензурою, що діє відносно інтернет-ресурсів в КНР, може призвести до закриття не тільки китайського сайту Google, але і всіх офісів корпорації, що працюють на території Піднебесної.

Держдепартамент США розповсюдив заяву держсекретаря країни Гілларі Клінтон, в якій вона виразила стурбованість у зв"язку з ситуацією навколо Google в Китаї. США зажадали від влади КНР пояснень.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Хакери зламали Google через "дірку" в Internet Explorer». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути