вівторок, 20 травня 2008 15:10

Google офіційно відкрив медичний кабінет

Google офіційно відкрив медичний кабінет

Почав роботу онлайновий сервіс GoogleHealth, призначений для ведення медичних записів і історій хвороб користувачів, повідомляє AssociatedPress. Він дозволяє зберігати в інтернеті такі дані, як історія хвороби, інформація про медичний стан, алергічні реакції, показані препарати і результати лабораторних досліджень.

Перш за все GoogleHealth буде корисний при екстреній госпіталізації. В цьому випадку лікарям досить підключитися до системи, щоб отримати повну інформацію про пацієнта, який поступив. Також сервіс зручний при лікуванні в різних клініках і одночасному спостереженні у декількох лікарів.

Всі дані користувачів захищені логіном і паролем. GoogleHealth повністю підтримує стандарти безпеки медичних даних HIPAA, прийняті в 1996 році. Для спрощення роботи медиків з GoogleHealth в системі реалізована підтримка експорту даних з офлайнових додатків.

Розробкою сервісу GoogleHealth пошукач Google займався більше півтора років. Тестування GoogleHealth почалося в лютому 2008 року. Тоді до сервісу було підключено 10 тисяч пацієнтів клініки Клівленда. Вони протягом півтора місяців вносили інформацію про здоров"я в свою віртуальну картку.

В даний час запущена бета-версія GoogleHealth, в якій відсутня реклама. Представники Google підкреслили, що хоча в майбутньому сервіс і планується використовувати як рекламний майданчик, але кількість рекламних оголошень буде зведена до мінімуму.

GoogleHealth не є першим онлайновим медичним сервісом. Раніше були запущені проекти MicrosoftHealthvault і RevolutionHealth, що дозволяють користувачам зберігати свої медичні дані в Інтернеті, повідомляє Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «Google офіційно відкрив медичний кабінет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути