четвер, 07 лютого 2013 10:56

Французи запропонували на кілька днів відмовитися від мобільних телефонів

Французи запропонували на кілька днів відмовитися від мобільних телефонів
Фото: favim.ru

Всесвітня акція "Дні без мобільного телефону", в ході якої людям пропонується відмовитися від використання мобільних телефонів або знизити кількість розмов по них, розпочалася учора і триватиме до п'ятниці, 8 лютого.

Метою даної акції, яка проводиться вже в 13-й раз, є боротьба з адикофонією. Цей термін ввів французький письменник Філ Марсо, і він означає хворобливе звикання до мобільних телефонів та смартфонів, при якому людина переживає страх виявитися відрізаною від світу, що загрожує нервовими розладами.

Марсо, який став автором першого роману, написаного мовою SMS, є і ініціатором даної акції. За його словами, "Всесвітні дні без мобільного телефону" є добровільним заходом і проводяться для того, щоб спонукати суспільство задуматися над тим, як сучасні технології змінили комунікаційні звички людей, передає РІА Новини.

Перший день акції - 6 лютого - обраний не випадково, ця дата має символічний характер. За католицьким календарем, це іменини Гастона, і дане ім'я фігурує у словах популярної у Франції в 70-ті роки минулого сторіччя пісні у виконанні Ніно Ферер: "Гастон, дзвонить телефон, але, як завжди, ніхто не бере слухавку".

 

Зараз ви читаєте новину «Французи запропонували на кілька днів відмовитися від мобільних телефонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути