Ексклюзиви
неділя, 08 грудня 2019 01:50

Фотограф журналу Playboy: "Мені було доступно багато чого"
30

Фотограф Санте Д'Ораціо не тільки знімає для Playboy, він живе, як плейбой. Його друзі - супермоделі і знаменитості першої величини, і він живе життям, про яке мріють багато початківців. Але разом з тим він іменитий фотограф, чиї книжки продаються сотнями тисяч, а його списку клієнтів можна позаздрити.

"Фотографія стала причиною мого способу життя, - каже Д`Ораціо. - До 25 років я був книжковим хробаком. Мені довелося піти працювати в 16, щоб піклуватися про моїх рідних: в той час, коли всі мої однолітки займалися дурницями, я важко працював… Потрапивши в цей бізнес, я не був (і досі не є) типом особистості, які намагаються просто пофліртувати з будь-якою красунею. Це не мій стиль, а просто передбачуваний образ, який створюють люди на основі моїх книг. Але це зовсім не означає, що у мене не було своїх відносин. Звичайно, я зустрічався з більшістю з цих супермоделей, бо всі вони - мої друзі і багато хто були коханками. Обстановка і умови зйомки – це як висока напруга. Уявіть, здоровий, 28-річний хлопець, фотографує колекції моди ... Мені було доступно багато чого".

На питання про сексуальний характер його портретів Д'Ораціо каже, що "дружні відносини з моделями безсумнівно допомагають". Але основа його успіху - збереження високого рівня поваги до людей, не залежно від того, знає він їх чи ні. "Зазвичай спочатку приходить дружба, і тільки потім я дозволяю собі задіяти камеру. Мене вчили завжди поважати людей, коли ти з камерою, тому я намагаюся не бути нав'язливим. Я ніколи не вихоплюю раптово фотоапарат, клацаю і тікаю, - якщо знімаю, то у будь-якому випадку отримую спершу згоду, "- каже фотограф.

Книги Д'Ораціо не схожі на стандартні фотомонографіі - в них разом з фотороботами представлені уривки записів з його щоденників, які часто розкривають особисту інформацію про людей на знімках. Він пояснює причину: "Це найкращим чином дає уявлення про життя людини, якщо можна так висловитися, навіть якщо підпис невеликий".

Санте Д'Ораціо: "Якось я вибрався на обід з Наомі Кемпбелл, ми напилися, і я зробив цей знімок".
Санте Д'Ораціо: "Будь-хто може сказати, що бачив Памелу Андерсон голою або, принаймні, напівоголеною, проте саме в цих знімках передана природність, справжність і кричуща краса".
Санте Д'Ораціо: "Спочатку це була невдала фотосесія для Playboy. У нас була дводенна зйомка, ми напилися після першої ж фотосесії, і Памела не прийшла наступного дня. Видавництво Playboy не оцінило мої фотографії, але я зберіг ці зображення для своєї книги ».
Ель Макферсон, 1991
Синтія Антоніоні, 1987

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф Френк де Малдер: на межі того, що заборонено

Зараз ви читаєте новину «Фотограф журналу Playboy: "Мені було доступно багато чого"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути