Ексклюзиви
вівторок, 02 листопада 2010 16:17

Facebook зізнався у продажу особистої інформації користувачів

Facebook зізнався у продажу особистої інформації користувачів

Керівництво Facebook Inc оголосило про те, що розробники низки програм для соціальної мережі продавали ідентифікаційні номери користувачів якомусь сторонньому брокеру.

Про це повідомляється в блозі Facebook.

Розробники, викриті у незаконних діях, були відсторонені від роботи з Facebook на півроку. Досить м'яке - "технічне" - рішення адміністрації соціальної мережі обумовлено тим, що розслідування не виявило як такого витоку особистої інформації користувачів Facebook в результаті продажу їх ID-номерів третій стороні. Керівництво Facebook запевнило, що конфіденційність даних, які користувачі вважали за краще не викладати у відкритий доступ, порушена не була.

При наявності ID-номера користувача Facebook сторонній спостерігач може дізнатися його ім'я, а також ознайомитися з тією інформацією, яка викладена на його сторінці у відкритому доступі. Ці дані можуть використовуватися, наприклад, компаніями, що входять до бази даних роботодавців.

Facebook Inc не уточнила який саме брокер скуповував ідентифікаційні номери користувачів, однак оголосила про укладення договору з компанією RapLeaf Inc, яка "погодилася допомогти вийти зі сформованої ситуації". Згідно з угодою, компанія зобов'язується видалити всю інформацію про користувачів Facebook, наявну в її розпорядженні і не займатися збором персональних даних за допомогою соціальної мережі в майбутньому.

Скандал з витоком персональної даних користувачів Facebook розпочався після публікації результатів журналістського розслідування в The Wall Street Journal. Видання повідомило, що в результаті перепродажу дані потрапили в розпорядження щонайменше 25 рекламних фірм. При цьому деякі використовували їх для складання баз даних інтернет-користувачів для проведення рекламних кампаній. Загалом до рекламщиків потрапила особиста інформація кількох десятків мільйонів користувачів Facebook.

Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Facebook зізнався у продажу особистої інформації користувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути