середа, 09 вересня 2009 16:59

Facebook позитивно впливає на розумові здібності

Facebook позитивно впливає на розумові здібності

Бурхливий розвиток соціальних мереж не залишився без уваги учених. Шотландські психологи вирішили з"ясувати, яким чином проведення часу в мережах Facebook і Twitter може вплинути на розумові здібності. І несподівано прийшли до двох різних висновків.

Як виявилось, у людини, яка проводить час в соціальній мережі Facebook, відмічається розвиток ключового елементу інтелекту, тоді як використання Twitter може призвести до зворотного ефекту.

Лікар Трейсі Алловей з Університету Стерлінгу в Шотландії вважає, що відеоігри з військовими сюжетами і розгадування судоку приносять такий же результат, як спілкування в мережі Facebook. А ось обмін короткими текстовими повідомленнями, участь в мікроблогах на Twitter, а також перегляд сюжетів YouTube, швидше за все, ослабляють так звану робочу пам"ять.

Робоча пам"ять - здатність запам"ятовувати інформацію і використовувати її. Зокрема, використовувати робочу пам"ять необхідно під час співбесіди при прийомі на роботу, щоб правильно відповідати на питання, що ставляться.

"Я не стверджуватиму, що ігри, де потрібні планування дій і продумування стратегії, хороші для вдосконалення соціальних умінь і навичок, але вони дійсно примушують вас використовувати робочу пам"ять, - відзначила лікар Алловей. - Вам необхідно тримати в голові зроблені раніше кроки і планувати дії, які ви лише збираєтеся зробити".

На її думку, робочу пам"ять також можна тренувати, розгадуючи судоку або спілкуючись з друзями в Facebook. Проте миттєвий обмін повідомленнями на Twitter або YouTube не допомагає її розвитку.

"У Twitter ви отримуєте нескінченний потік інформації, проте він дуже стислий, - пояснює експерт. - Обробки цієї інформації від вас не вимагається. Ваша увага ослаблена, мозок не задіяний, і не відбувається процес встановлення зв"язків між нейронами", повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Facebook позитивно впливає на розумові здібності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути