субота, 22 травня 2010 14:17

Епідемічні хвороби залежать від місцевості

Епідемічні хвороби залежать від місцевості
Вчені з американського інститут Берклі довели, що заразні хвороби такі як малярія чи туберкульоз залежать від місцевості в якій живуть хворі.

За даними дослідження, в країнах які розташовані, біля моря спостерігається більше випадків туберкульозу, пише Sceinse.

Вчені проводили дослідження в африканських країнах, аби рівень життя не впливав на кількість хворих. Вони обрали держави, що лежать біля Індійського та Атлантичного океанів та які знаходяться біля великих озер.

- За результатами опитування ми виявили, що на малярію більше хворіють жителі материкових країн, а туберкульоз частіше спостерігається в прибережних державах, - каже керівник проекту Вільям Грешен. - Та є й загальна тенденція. Збільшення кількості хворих на ВІЛ та малярію одночасно.

За даними опитування в 6 країнах Африки приблизно 250 млн. чоловік хворіють на СНІД і малярію одночасно.

Відмінності ландшафту можуть підказати науковцям, які гени в населення можуть опиратися заразним захворюванням. Хоча в Африці основною причиною хвороб є нерозвиненість охорони здоров"я. Там лише в одній Нігерії більше 10 млн хворих на ВІЛ, - розказує керівник Центру інфекційних досліджень Іван Смотрич.

Хоча зараз ситуація починає вирівнюватися. Пік захворюваності туберкульозом та малярією припав в регіоні на 2008 рік. Тоді було вологе літо і багато москітів, які розносять хворобу. Крім того, міжнародні організації, такі як Фонд Біла Гейтса вклав в розвиток місцевої медицини більше 35 млн доларів.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Епідемічні хвороби залежать від місцевості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути