Ексклюзиви
понеділок, 30 січня 2012 17:04

Джорджа Вашингтона хотіли воскресити, переливши йому кров ягняти

Джорджа Вашингтона хотіли воскресити, переливши йому кров ягняти

Після смерті першого президента США Джорджа Вашингтона в 1799 році архітектор Вільям Торнтон намагався його воскресити, пише InoPressa з посиланням на "The Daily Mail".

Торнтон відомий як автор будівлі Капітолію у столиці США, але при цьому він мав диплом лікаря і цікавився переливанням крові - новаторською ідеєю тієї епохи. Під час підготовки до похорону тіло Вашингтона було обкладено льодом. Заповзятливий архітектор запропонував його вдові Марті Вашингтон воскресити чоловіка у три етапи.

У ході першого він планував розморозити тіло екс-президента біля каміну і розтерти його ковдрами, під час другого вкласти йому в трахеї ковальські міхи і накачати повітря в легені, а в рамках третього етапу перелити йому кров ягняти, яка, на його думку, повинна була вдихнути в тіло "іскру життя".

Відомості про це були запозичені з книги Сьюзен Ледерер "Плоть і кров: трансплантація органів і переливання крові в Америці ХХ століття" ('Flesh and Blood: Organ Transplantation and Blood Transfusion in 20th Century America' by Susan E. Lederer).

Воскрешати чоловіка таким способом вдова Вашингтона не погодилася. На її думку, чоловік досить попрацював за життя і заслужив вічний спокій.

Зараз ви читаєте новину «Джорджа Вашингтона хотіли воскресити, переливши йому кров ягняти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути