четвер, 15 вересня 2011 14:44

Доведено, що брудне волосся захищає від озону

Доведено, що брудне волосся захищає від озону

Американські вчені з'ясували, що брудне волосся корисне для здоров'я.

У ході дослідження, проведеного в Університеті Міссурі (США), було встановлено, що секрет сальних залоз, які покривають немите волосся, виконує важливу захисну функцію - поглинає озон, який може завдати серйозної шкоди здоров'ю людини. У великих концентраціях озон здатний викликати подразнення дихальних шляхів, пошкоджувати легені й навіть призвести до летального фіналу, пише sunhome.ru.

У результаті 24-годинного експерименту було виявлено, що немите людське волосся в середньому поглинало озону в сім разів більше, ніж чисте. Проте остаточно встановити, наскільки великий цей захисний ефект, ученим не вдалося. Додаткові дослідження показали, що в результаті взаємодії з озоном у немитому волоссі утворюються летючі поєднання, також здатні викликати подразнення дихальних шляхів.

Про те, що в брудному волоссі - сила, нас переконують не вперше. Прикладом може стати Пенні Уейнберг - англійка, що перестала мити голову 1994 року. Під час підготовки до випускних іспитів їй катастрофічно не вистачало часу на догляд за волоссям, і дівчина перестала обтяжувати себе нескладними процедурами. Уже через місяць вона з подивом виявила, що її волосся перестало бути жирним, а стало навпаки сильним і придбало природний блиск. Експеримент затягнувся на роки. Сама Пенні стверджує, що якість шевелюри незмінно поліпшується.

Зараз ви читаєте новину «Доведено, що брудне волосся захищає від озону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути