четвер, 15 серпня 2019 01:40

Данина моді чи оберіг: що означає червона нитка на зап'ясті
6

Мадонна, Джонні Депп, Леді Гага, Леонардо Ді Капріо та багато інших знаменитостей носять на зап'ясті червону нитку. Слідом за зірками це стали робити мільйони людей по всьому світу.

Що ж означає це прикраса, у чому її суть, оберігає вона від лихого ока або це просто данина моді.

 

Таємне вчення

Вважається, що червона нитка, зав'язана на лівому зап'ясті, сильний оберіг. Здавна його носили слов'яни, у такий спосіб захищаючи себе від пристріту, негативного впливу і підвищуючи свою удачу. Такий оберіг носять тільки на лівій руці, адже вважається, що через ліву руку в фізичне і метафізичне тіло людини проникає негативна енергія. Щоб захиститися від пристріту такий портал потрібно закрити ззовні.

 

Зав'язати нитку слід на сім вузлів, а робити це повинен близький друг, коханий або родич. Такий собі енергетичний бронежилет. Корені сучасної моди на нитку йдуть від каббали – містичного вчення, створеного на основі юдаїзму.

Каббала з'явилася в Середньовіччі. Вчення обіцяє посвяченій в його таємниці людині великі досягнення в будь-якій області. Використовуючи приховані від усіх знання, вона зможе керувати містичними силами, які принесуть успіх в бізнесі та особистому житті.

Один із символів каббали – червона вовняна нитка, зав'язана на лівому зап'ясті, яка захистить від негативної енергії і поганого впливу оточуючих. У 2000-і зірки Голлівуду захопилися містичним вченням і стали носити амулет, як символ своєї "освіченості". Проте не кожна червона нитка захищає людину від пристріту. Перед тим як потрапити на руку вона повинна пройти особливий обряд.

Каббала в Голлівуді

 

Провідником каббали в Голлівуді став Філіп Берг, який народився в ортодоксальній єврейській родині, вчився на рабина, але став страховиком. У 1972 році він оголосив себе нащадком Мойсея і створив у Нью-Йорку школу пізнання каббали. 2013 року Берг помер, але його справа живе. Незважаючи на критику ортодоксальних рабинів центри каббали відкриті в 50 країнах і приносять 100 мільйонів доларів на рік.

Головне джерело доходів - каббалістична атрибутика. Наприклад, червону нитку з вовни можна купити за 30 доларів. У свій час активними "посвяченими" були співачки Ліндсі Лохан і Брітні Спірс, актор Ештон Катчер і його тодішняч дружина Демі Мур, яка навіть викладала каббалу дітям. Проте головною послідовницею вчення стала Мадонна.

Амулет від Бога

У Старому Завіті говориться, що у Якова, прабатька 12 єврейських племен, було дві дружини. Одну з них звали Рахіль. Вона померла під час пологів. І в християнстві, ісламі, іудаїзмі стала символізувати материнство і самопожертву заради дитини. Каббалісти пішли далі. У них прародителька євреїв символізує фізичний світ в цілому.

  Англійський художник Вільям Дайс зобразив Якова і Рахіль. Саме ця жінка, за вченням Каббали, отримала від ангела талісман - червону нитку, яка допомогла народити двох дітей
Англійський художник Вільям Дайс зобразив Якова і Рахіль. Саме ця жінка, за вченням Каббали, отримала від ангела талісман - червону нитку, яка допомогла народити двох дітей

Каббалісти вважають, що Рахіль довго не могла народити дитину, і посланий Богом ангел передав їй амулет – червону нитку. Після подарунка жінка народила Якову двох синів. У Старому Завіті про нитки нічого не сказано, але каббалісти зробили її символом свого вчення і каналом енергетичного захисту.

Обряд на могилі Рахіль

  Гробниця Рахілі — прародительки єврейського народу
Гробниця Рахілі — прародительки єврейського народу

Щоб оберіг набув чинності, проводиться особливий ритуал. В Єрусалимі збереглася гробниця Рахілі. Каббалісти беруть моток шерстяної нитки і сім разів обмотують навколо саркофага прародительки єврейського народу. Далі читаються спеціальні каббалістичні молитви. Після закінчення ритуалу клубок вовняної нитки ріжеться на невеликі відрізки. Тільки такий оберіг заряджений і має силу. Нитка, яка не побувала на могилі Рахіль, просто вовняної шнурок, який можна носити як прикрасу.

З точки зору православ'я каббала – це вороже окультне вчення. На каббалі заснований сучасний хасидизм і релігійний сіонізм. У ній є містика, астрологія, магія, заперечення єдиного Бога-творця. На думку православних священиків, каббала дозволяє все, що заборонено в християнстві, тому людині, яка вважає себе християнином зав'язувати червону нитку на зап'ястку не варто.

Зараз ви читаєте новину «Данина моді чи оберіг: що означає червона нитка на зап'ясті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути