четвер, 31 березня 2011 17:01

Чорний чай без молока допомагає схуднути

Чорний чай без молока допомагає схуднути

Звичайний чорний чай допомагає схуднути, але цей ефект зникає, якщо в напій додається молоко. До такого висновку прийшли фахівці японської компанії Kirin Beverage за результатами проведеного ними дослідження, звіт про яке буде опубліковано в журналі Nutrition.

Як показало дослідження, в чаї містяться теафлавіни і теарубігіни. Ці речовини сприяють скороченню кількості жиру, що абсорбується кишечником, і зниженню концентрації холестерину. Однак білки, що входять до складу коров'ячого молока, нейтралізують їхні корисні властивості.

Під час експериментів зі щурами, яким давали чайний екстракт, було встановлено, що названі поліфеноли запобігають ожирінню у гризунів, які харчуються продуктами з високим вмістом жирів. У крові у тварин знижувалася концентрація холестерину і рівень жирних кислот, крім того, вони втрачали жирові тканини в організмі.

В даний час фахівці компанії працюють над виведенням нових сортів чаю, які будуть містити більше теафлавінів і теарубігінів, а також шукають способи зробити ці речовини менш сприйнятливими до дії молочних білків.

Зараз ви читаєте новину «Чорний чай без молока допомагає схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути