Ексклюзиви
четвер, 07 вересня 2023 04:36

Чому не треба привчати собак та кішок спати разом у ліжку

Чому не треба привчати собак та кішок спати разом у ліжку
Сон із домашніми тваринами може вплинути на людину Фото: pixabay

Не потрібно привчати собаку до свого ліжка. Це може спровокувати погану поведінку у тварини.

Вона стане досить агресивною. Вважатиме що ліжко – це її власна територія. Собака може гарчати, щоб відстояти своє право і не слухатиметься господаря.

Таких висновків дійшли американські вчені. Коли тварина спить у ліжку з господарем це може призвести до порушення сну або навіть до безсоння.

А ще у деяких собак дуже рясне слиновиділення. Не кожному приємно лягати у ліжко, повне собачої слини. Собаки дуже нагрівають ліжко, а в спекотну погоду - тим більше.

Тваринкам маленьких розмірів часто доводиться допомагати залізти на ліжко, оскільки вони самостійно не можуть цього зробити. Таким чином, собака може сама собі нашкодити, якщо невдало зістрибне з ліжка і травмується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звідки з'явився міф, що кішки мають дев'ять життів

Спати з твариною в ліжку дуже незручно. Особливо, якщо кішка вночі хоче погратися або просто спить на голові. Крім того, кішки муркотять. Якщо це заспокоює одних, то інших - дуже дратує.

Краще не спати зі своїм домашнім улюбленцем. Якщо вам захочеться повернутися на інший бік, можете ненароком притиснути тваринку. А кіт просто вкусить чи подряпає.

Кіт повинен самостійно обирати їжу, яка корисна для нього. Але часто власники пухнастих улюбленців дають їм те, що їдять самі. Тому треба знати, яка їжа є небезпечною для цих тварин. Хибно думати, що коти люблять пити коров'яче, козяче або овече молоко. Коров'яче молоко не є природною їжею для котів.

Думка, що риба – улюблена їжа кішок, теж помилкова. В природі коти не їдять рибу. Давайте її зрідка, віддаючи перевагу морській. Річкова риба небезпечна вмістом паразитів та провокує сечокам'яну хворобу.

Зараз ви читаєте новину «Чому не треба привчати собак та кішок спати разом у ліжку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути