середа, 14 лютого 2024 23:27

Чому кішки рано-вранці будять своїх господарів. Є пояснення

Чому кішки рано-вранці будять своїх господарів. Є пояснення
З'ясували причину, чому кішки щоранку будять своїх господарів Фото: pixabay

Багато власників скаржаться на ранкові крики пухнастих улюбленців.

А все тому, що коти зберігають інстинкти мисливців, повідомив ветеринарний кардіолог і директор Корнеллського центру здоров'я кішок Брюс Карнрайх виданню Inverse.

Середньостатистична домашня кішка більшу частину дня спить — від 15 до 20 годин. Цей спосіб життя пов'язаний з їхньою еволюцією. Предкам кішок було потрібно багато енергії для полювання, тому більшу частину часу їм доводилося відпочивати. При цьому тривалість сну тварин збільшується із віком. Кішка — аж ніяк не нічне створіння. Вона найактивніша в сутінках — увечері та рано вранці. Чому так, достеменно невідомо. Карнрайх і його колеги вважають, що це пов'язано зі способом життя гризунів та інших тварин, на яких зазвичай полюють кішки.

Мешкаючи в будинку з людиною, кішка необов'язково змінює свої біоритми. Вона цілком може бути активною саме у вечірні та ранкові години.

Якщо господареві це заважає він може без докорів сумління закрити двері перед улюбленцем, який репетує і носиться по дому. Але щоб кіт не образився, потрібно буде приділити йому увагу в інший час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять причин, чому маленькі собаки часто тремтять

Це допоможе зміцнити зв'язок між господарем і улюбленцем і забезпечить їм обом додаткове фізичне навантаження.

Ветеринари рекомендують гратися з кішками, щоб підтримувати їхнє фізичне та психічне здоров'я. Проведення коротких ігор протягом дня може бути дуже корисним для пухнастого друга.

Важливо пам'ятати, що поведінка кішок — це частина їхньої нормальної еволюційної характеристики, і змінити її практично неможливо. Однак, правильний догляд і увага допоможуть створити комфортні умови для кішки і зроблять її життя більш здоровим і щасливим.

Кіт повинен самостійно обирати їжу, яка корисна для нього. Але часто власники пухнастих улюбленців дають їм те, що їдять самі. Тому треба знати, яка їжа є небезпечною для цих тварин.

Хибно думати, що коти люблять пити коров'яче, козяче або овече молоко. Кошенята харчуються тільки материнським молоком і припиняють засвоювати його з віком, як підростуть.

Коров'яче молоко не є природною їжею для котів. У дорослої тварини може спровокувати діарею. Молоко корисне тільки маленьким кошенятам до шести місяців. Корисно додавати до котячого раціону нежирні кисломолочні продукти: ряжанку, кефір, сир.

Зараз ви читаєте новину «Чому кішки рано-вранці будять своїх господарів. Є пояснення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути