Ексклюзиви
неділя, 26 березня 2017 16:05

Цинічні плакати й грабіжники століття — на кого полює російська поліція
12

Російські силовики готуються до розгону протестів зранку
Фото: zona.media
Російські силовики готуються до розгону протестів зранку
Російські силовики готуються до розгону протестів зранку
Російські силовики готуються до розгону протестів зранку
Російські силовики готуються до розгону протестів зранку

Сьогодні у 84 містах Росії проходять антикорупційні мітинги. У них беруть участь тисячі людей. Приводом виходу росіян на вулиці стали дані про прем'єра Дмитра Мєдвєдєва Фонду боротьби з корупцією. У дослідженні йдеться про наживу в особливо великих масштабах й корупційні дії прем'єр-міністра.

Влада акції протесту засуджує. Про них двічі негативно висловлювався Дмитро Пєсков, прес-секретар президента Росії Володимир Путіна. Тому дозвіл на проведення мітингу дали тільки в 21 місті. У кожному центрі населеного пункту із ночі стоять автобуси з поліцією. Російські силовики за перші 4 години акцій арештували більше 130 людей. При цьому затримують через дивні причини.

Gazeta.ua пропонує добірку причин, за які затримує російська поліція.

"Медведев, откуда яхты? "

Чоловіка із таким плакатом на Марсовому полі в Петербурзі затримали. Плакат поліція розірвала й викинула. За аркуш із написом "Корупція вбиває майбутнє" арештували чоловіка років 25 біля метро Тверська в Москві. До нього підбігло двоє поліцейських й натягнули наручники. Такі плакати є порушенням законів Російської Федерації, пояснили чоловікові. Про це повідомляє російське інтернет-видання "Бумага" Крім цього, більше десяти людей із інших міст заарештували за плакати "Дімон вор", "Дімон, пора на нари", "Не будь, как Мєдвєвдєв".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москві затримали Навального

Грабіж і розбій

У плануванні розбою й грабежу звинувачують російського опозиціонера й активіста акцій протесту в Южно-Сахалінську Дмитра Іванова. Його арештувала поліція. У відділку йому показали орієнтування й підозру в пограбуванні житла місцевих жителів. За їхньою інформацією, Іванов сьогодні грабіж із розбоєм. Задля цього силовики підготували засідку в цьому районі.

Непокора й лайки

За непокору й образу поліції затримали двох із 6 арештованих чоловіків у Самарі. Вони стояли біля мітингарів із банерами, вигукували гасла "Димон иди вон". Чоловіків запроторили в автозаки й відвезли у відділок. Там склали адміністративний протокол. Іншому затриманому із Владивостока поліцейські у відділку відповіли інакше "Була б людина, а причина арешту завжди знайдеться", пише видання zona.media

Зараз ви читаєте новину «Цинічні плакати й грабіжники століття — на кого полює російська поліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути