Ексклюзиви
пʼятниця, 24 березня 2017 15:11

Європа оплачуватиме Україні супутникову розвідку

Європа оплачуватиме Україні супутникову розвідку
ЄС виділив Україні €3 млн на супутникову розвідку. Фото: censor.net.ua

Європейська комісія від імені Євросоюзу ухвалила надання Україні €3 млн на фінансування сфери супутникової візуальної розвідки.

Про це інформує "Інтерфакс-Україна".

"Використання зображення супутникових даних дозволить проводити більш глибокий моніторинг ситуації на ділянках, до яких, на жаль, спостерігачі все ще не мають доступу. Також вони сприятимуть більш ефективному розміщенню спостерігачів. Ця нова допомога ще раз підтверджує непохитну відданість Євросоюзу ідеї повної поваги Мінських угод... Також ця допомога каже про наш намір сприяти роботі й підтримувати Спеціальну моніторингову місію", - йдеться в повідомленні.

Супутникова візуальна розвідка дозволяє СММ ОБСЄ визначати широкі ділянки, до яких спостерігачі місії не мають доступу. За допомогою цього механізму можна отримувати інформацію про пошкодження інфраструктури, присутність або переміщення живої сили й техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми давним-давно виграли б цю війну" - Ярош

22 березня Верховна Рада ухвалила звернення до Конгресу США щодо безпекових гарантій. У ній Україна просить у США статус основного союзника поза НАТО, а також укладення двосторонньої військової угоди між Україною та Сполученими Штатами. Це передбачає надання нашій державі летального озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Європа оплачуватиме Україні супутникову розвідку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути