середа, 10 грудня 2008 13:47

Чим шкідливі контактні лінзи

Американські медики відзначають зростання кількості випадків грибкових захворювань очей, що вражають здорових людей, які використовують м`які контактні лінзи. Збудником захворювання є грибок fusarium, природним місцем існування якого є грунт і рослинний матеріал у тропіках і субтропіках.

За словами американського оптометра Артура Епштейна, нова інфекція менш заразлива, ніж звичайний вірус. У деяких кліматичних поясах спори fusarium зустрічаються практично повсюдно, проте впродовж тривалого часу медики вважали, що організм здорової людини здатен ефективно чинити опір його проникненню.

Останнім часом, проте, кількість випадків важкого ураження очей, яке зумовлює хвороботворний грибок, значно зросло. Коньюктивіт: очі в небезпеці! Грибок уражає рогівку ока, викликаючи спочатку ті ж симптоми, що і звичайний коньюктивіт. При цьому fusarium не чутливий до антибіотиків, які використовуються при лікуванні захворювань, викликаних вірусами або бактеріями.

Якщо природа захворювання не буде встановлена вчасно, хворий може позбутися зору. Симптоми грибкового ураження рогівки ока - біль, подражнення, підвищена чутливість до світла, розмите зображення. Для того, щоб уникнути інфекції, медики радять ретельніше дотримуватися правил гігієни очей, не використовувати лінзи і розчини для зберігання лінз з минулим терміном придатності, негайно звертатися до лікаря при появі перших ознак очної інфекції, повідомляє www.med2.ru

Зараз ви читаєте новину «Чим шкідливі контактні лінзи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути