Четвер, 15 травня 2008 19:10

Чим шкідлива шаурма

Чим шкідлива шаурма
Дієтологи з британського графства Гемпшир визначили, що один кебаб (більше відомий як шаурма) на одну чверть складається з жиру. Вживання кебабов двічі в тиждень істотно підвищує ризик розвитку серцевих захворювань через десять років.

Учені вивчали калорійність і склад популярних у Великобританії страв швидкого харчування: індійську і китайську їжу, кебаби і "фіш-енд-чіпс" - смажену рибу з картоплею-фрі. Вони встановили, що майже весь фастфуд містить денну норму жирів, проте лідером серед шкідливої їжі виявився кебаб.

Один з досліджених ученими кебабів містив 111 грамів жиру, інший - 140, при тому, що максимальна денна норма споживання жирів для жінок складає близько 70 грамів.

Жиром є з"єднання гліцерину і жирних кислот. Велика частина жирних кислот в кебабах є насиченою. Саме насичені жирні кислоти провокують розвиток серцево-судинних захворювань.

Найменш шкідливим фастфудом виявилася китайська свинина, пише газета TheGuardian.

Зараз ви читаєте новину «Чим шкідлива шаурма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода