Раніше рідкісне і екзотичне задоволення суші, що складаються з водоростей, сирої риби і рису, тепер знайомі майже кожному. Настільки це блюдо здається простим, що люди в США і Європі намагаються робити суші самостійно в домашніх умовах.
Кухарі та експерти в області суші на міжнародній зустрічі в Токіо попередили про те, що серед любителів і деяких рестораторів не вистачає знань з обробки сирої риби, але які беруться за виготовлення суші без необхідного рівня навчання.
Багато хто думає про те, що суші настільки дорогі, що дешевше купити свіжу рибу і зробити суші самостійно. Це не так, тому що не кожна риба підходить для виготовлення цього блюда, відзначає кухар Том з японського ресторану. На його пам"яті були випадки, коли кухарі з незнання додавали в суші абсолютно сире м"ясо краба або риби, що загрожувало здоров"ю людей.
На думку Тома, неправильна обробка сирої риби для приготування суші може призвести до харчового отруєння. З цієї причини фахівці в області японської кухні радять не намагатися приготувати суші вдома, а кухарям в ресторанах рекомендують проходити навчання на належному рівні, повідомляє Обзор.
Коментарі