До такого висновку прийшли вчені госпіталі Св. Бартоломея в Лондоні, Великобританія, (StBartholomew"sHospital, London,uk) які виявили, що при прийомі 500 мл бурякового соку підвищений артеріальний тиск значно знижувався протягом години.
14 добровольців, що брали участь в дослідженні, після вимірювання артеріального тиску (АТ) випивали або буряковий сік, або таку ж кількість води.
Контролі рівня АТ проводили кожні 15 хвилин протягом першої години, потім кожну годину 6 годин і через добу.
Вже за годину систолічний тиск добровольців, що пили буряковий сік, значно знижувався, і через 2,5 години він був на 10 мм нижче, ніж у тих, хто пив воду. Через 24 години, АТ був на 4 мм нижче у волонтерів, що прийняли буряковий сік.
Професор AmritaAhluwalia і професор BenBenjamin розповідають, що дослідження виявило, що солі, які містяться в буряковому соку, також містяться в зелених листових овочах.
Експерти стверджують, що 25% дорослого населення планети страждають гіпертензією і очікується, що до 2025 року це число зросте до 29 %. Гіпертензія небезпечна тим, що вона відповідальна за 50 % захворювань коронарних судин і за 75% інсультів.
Дослідження професора AmritaAhluwalia і її колег ще раз звернуло увагу на існування натуральних і недорогих засобів для лікування серцевосудинних захворювань, повідомляє Здоров"я України.
Коментарі