Гранатовий сік містить 8-19% сахарів, 0,3-9% лимонної кислоти, танін, вітамін С. Учені з Університету Каліфорнії і медичної школи Девіда Джеффрена встановили, що він ефективніший за червоне вино, зелений чай, виноградний, апельсиновий і чорничний соки блокує окислювальні процеси в тілі завдяки своєму насиченому фенолічному і антинамовницькому складу.
За наслідками дослідження, гранатовий сік має, принаймні, на 20% вищий антиокислювальний потенціал, ніж інші напої, надійно дезактивує роботу шкідливих вільних радикалів, тим самим надаючи захист насамперед від хвороб серця і деяких форм раку. Щоб захиститися від подібних ризиків і уберегтися від поганого самопочуття, американські лікарі радять пити сік з цього плоду регулярно, повідомляє Newsland.
Коментарі