Середа, 02 квітня 2008 08:57

Чим корисні оливки

Чим корисні оливки
Про лікувальні властивості оливок було відомо ще з давніх часів. Плоди оливи є прекрасним антиоксидантом, а оливкове масло захищає серце від "поганого" холестерину. Недавно учені встановили також і те, що оливки запобігають розвитку раку.

У 2005 році фахівці з Колумбійського університету довели, що оливки сприяють зниженню темпу зростання ракових клітин простати на 80%.

У 2006 році учені Квінсленда підтвердили попереднє відкриття і також додали, що оливки запобігають розвитку раку молочної залози.

Антиоксиданти, що містяться в листі оливи, в 5 разів ефективніше за вітамін С борються з вільними радикалами, які ушкоджують клітини організму.

Австралійські дієтологи прийшли до висновку, що антиоксидантні властивості будь-якого напою можна набагато збільшити, додавши в нього декілька листочків оливи.

Революційне відкриття зробили учені з Університету Гранади в Іспанії, довівши, що в оливковому маслі і листі рослини міститься речовина, здатна скоротити сферу дії Віл-інфекції до 80%.

Щоденна доза оливкового масла в раціоні живлення повинна складати 20 грам, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисні оливки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода