У 2005 році фахівці з Колумбійського університету довели, що оливки сприяють зниженню темпу зростання ракових клітин простати на 80%.
У 2006 році учені Квінсленда підтвердили попереднє відкриття і також додали, що оливки запобігають розвитку раку молочної залози.
Антиоксиданти, що містяться в листі оливи, в 5 разів ефективніше за вітамін С борються з вільними радикалами, які ушкоджують клітини організму.
Австралійські дієтологи прийшли до висновку, що антиоксидантні властивості будь-якого напою можна набагато збільшити, додавши в нього декілька листочків оливи.
Революційне відкриття зробили учені з Університету Гранади в Іспанії, довівши, що в оливковому маслі і листі рослини міститься речовина, здатна скоротити сферу дії Віл-інфекції до 80%.
Щоденна доза оливкового масла в раціоні живлення повинна складати 20 грам, повідомляє Newsland.
Коментарі