Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2011 16:54

Чоловік зі зламаною ногою 4 дні повз по пустелі

Чоловік зі зламаною ногою 4 дні повз по пустелі

Рідкісну витривалість і самовідданість виявив 64-річний американець, який чотири доби повз зі зламаною ногою по пустелі в штаті Юта, щоб вибратись до людей.

Чіпляючись за життя, Річардс згадував фільм "127 годин", пише газета The Daily Telegraph. Герой цього фільму також проявив чудеса мужності й витривалості, рятуючись з цієї ж пустелі: він відрізав собі руку, притиснуту валуном, щоб вийти до людей.

З'ясувалося, що Річардс, відправившись на прогулянку на самоті, 8 вересня впав у каньйон Little Blue John з триметрової висоти. У результаті падіння невдаха-турист отримав перелом ноги й вивих плеча, яке зміг самостійно собі вправити.

Вибиратись йому довелося самостійно, оскільки мобільний зв'язок у тих місцях не працює. При собі в нього були тільки два протеїнових батончики. Пив він дощову воду, яку набирав у порожню пляшку. Температура повітря в пустелі була близько 20 градусів вдень і трохи нижче за цю позначку вночі.

Оскільки допомогти подорожньому було нікому, йому нічого не залишалося, окрім як повзти по кам'янистій пустці до своєї машини, залишеній далеко позаду. Повертаючись по власних слідах, Річардс проповз близько восьми кілометрів.

На наступний день Річардса стали шукати патрульні, виявивши, що він не повернувся до свого намету. Два дні по тому вони знайшли його машину. Виявилось, що віддалений каньйон, в який упав Річардс, перебуває за межами національного парку. Як тільки пошуковики зрозуміли, в якому напрямку пішов турист, вони підняли в повітря вертоліт. Побачивши його, Річардс включив спалах свого фотоапарата, щоб звернути на себе увагу. До машини йому залишалось близько трьох кілометрів.

У лікарні Річардса прийняли з роздробленою щиколоткою і зневодненням.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік зі зламаною ногою 4 дні повз по пустелі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути