пʼятниця, 12 листопада 2010 10:33

Часте застосування фарби для волосся провокує появу сивини

Часте застосування фарби для волосся провокує появу сивини

Британські учені виявили, що на появу сивини впливає частота використання фарб для волосся.

Відомо, що у європейців сиве волосся з'являється у 34 роки (+/-10 років), у азіатів - 30-34 роки, у негроїдної раси - в 43 роки. І хоча у темноволосих людей візуально посивіння очевидніше, у блондинів воно починається зазвичай раніше. У жінок білі пасма зазвичай з'являються на скронях і чубку, а потім вже на тімені і потилиці.

Загальні рекомендації для попередження ранньої сивини трихологів: ведення спокійного і розміреного способу життя, по можливості уникати нервової напруги, сильних переживань, надмірного споживання алкоголю, кави і чаю.

Проте у 99 % сучасних жінок, які починають фарбувати волосся в період з 17 до 25 років, перша сивина у волоссі виявляється приблизно через три роки з початку регулярного фарбування. З кожним подальшим фарбуванням сивого волосся стає все більше.

Основною причиною сивини фахівці називають дію хімічного комплексу фарб на природні речовини, що відповідають за насиченість кольору волосся. Першою ознакою того, що у жінки незабаром виявиться сивина, слід рахувати втрату насиченості "рідного" кольору.

Раніше американські учені заявили, що при регулярному використання фарб для волосся збільшується ризик деяких видів злоякісних пухлин лімфоїдної тканини. Причому мова йшла переважно про фарби темних тонів.

Також експерти з Міжнародного агентства з дослідження раку також з'ясували, що канцерогени, що містяться у фарбах для волосся, збільшують ризик розвитку раку сечового міхура у чоловіків-перукарів.

Kleo.ru

Зараз ви читаєте новину «Часте застосування фарби для волосся провокує появу сивини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути