Ексклюзиви
пʼятниця, 17 листопада 2006 13:47

Британські журналісти зламали чіпи для електронних паспортів

Журналісти Великої Британії з видання The Guardian перевірили на надійність нові паспорти з біометричними даними, які у Великобританії отримали вже 3 млн людей. Введення цих паспортів зокрема було продиктоване вимогами США для осіб, які мають право безвізового в"їзду в США.

У результаті привернутий до справи технічний директор компанії Bunker Secure Hosting Адам Лорі зміг отримати доступ до даних на чіпі паспорта за 2 доби.

У результаті програміст зміг скопіювати всю інформацію з паспорта і фотографію його власника на свій комп"ютер. Експерт зрозумів, що ключ до зламу чіпа містився в інформації самого паспорта - його номері, терміні дії та даті народження власника.

МВС Великобританії застосувало для шифровки даних на чіпі технологію 3DES (військовий стандарт кодування даних), проте для створення ключа використовувало доступні дані. При цьому привернутий виданням програміст зміг знайти 2 програми, які змогли прочитати інформацію з чіпа, одна з них коштувала $472, інша - $328, повідомляє Газета.ru.

Зараз ви читаєте новину «Британські журналісти зламали чіпи для електронних паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути