Ексклюзиви
середа, 26 листопада 2008 13:45

Автономну роботу ноутбука збільшать до 40 годин

Компанія Pixel Qi, заснована колишньою співробітницею OLPC Мері Лу Джепсен (MaryLouJepsen), розробляє екран нового покоління для ноутбуків. Очікується, що він дозволить лептопам працювати без заряджання від 20 до 40 годин. Про це повідомляє IDGNews.

Основою екрану стане новий електронний папір, розроблений Pixel Qi. Окрім ноутбуків, такі екрани встановлюватимуться в пристрої для читання електронних книг. Мінімальна товщина цих екранів складе один міліметр. Виробництво нових екранів PixelQi повинне початися в другій половині 2009 року.

Передбачається, що вартість такого екрану складе третину вартості звичайного ЖК-монітора аналогічної діагоналі. Його енергоспоживання відповідатиме однії десятій енергоспоживання ЖК-екрана.

В даний час основним недоліком електронного паперу є те, що зображення на ньому міняється з відчутною затримкою. Наприклад, для оновлення екрану в AmazonKindle і SonyReader потрібно не менше секунди.

Зараз ви читаєте новину «Автономну роботу ноутбука збільшать до 40 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути