Ексклюзиви
неділя, 01 липня 2012 23:29

Австралійська "бабуся" не змогла переплисти протоку між Кубою і США

Австралійська "бабуся" не змогла переплисти протоку між Кубою і США
Пенні Палфрі. Фото: AFP

49-річна британсько-австралійська плавчиня Пенні Палфрі в неділю, 1 липня, змушена була достроково завершити заплив від Куби до Флориди. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Плавчиха знялася з дистанції, так як не змогла впоратися з сильною течією, наголошується в повідомленні її команди.

Пенні Палфрі стартувала 29 червня від берегів Гавани. За більш ніж 40 годин вона пропливла три чверті шляху. У момент зупинки вона перебувала лише в 27 кілометрах на північний захід від пункту призначення - міста Кі-Уест у Флориді.

Палфрі сподівалася стати першою жінкою, що перепливла Флоридський затоку. Для захисту від хижаків плавчиня використовувала обладнання, що створювало навколо неї електричне поле. В дорозі Палфрі супроводжувала команда з 16 осіб на човні. Вони постачали Палфрі їжу і воду, проте під час прийомів їжі вона не торкалася до човна.

Члени команди Палфрі заявили, що під час її запливу океан, в цілому, був досить спокійним, проте у дорозі їй дошкуляли медузи, а один раз поруч з Палфрі були помічені акули-молоти.

У Палфрі є троє дітей і двоє онуків. Незважаючи на те, що плавчиня не пропливла всю дистанцію, вона все одно побила свій власний рекорд, відзначає AFP. Раніше їй вдалося без сторонньої допомоги подолати дистанцію в 110 кілометрів в океанській воді. Палфрі поставила й інші рекорди. Так, в 2010 році вона за три години і три хвилини перепливла Гібралтарську протоку.

Зараз ви читаєте новину «Австралійська "бабуся" не змогла переплисти протоку між Кубою і США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути